chocolatte sticks diy hot chocolate let's dough it nederland

Zo maak je thuis zelf in no time de lekkerste warme chocolademelk

Aug 21, 2021Let's Dough it
Alhoewel de zomer nog wel even duurt en sommige van ons misschien nog wel een reisje gepland hebben, begin ik toch steeds meer en meer te voelen dat de herfst er weer aankomt. De temperaturen beginnen stilletjes aan wat te zakken, zomerse kledij wordt in de uitverkoop rekken gehangen, en in de supermarkten worden de eerste pepernoten verkocht. Hier bij Let's Dough It betekent dat dat een héél populair en geliefd product terug is: de Chocolatte Sticks!

Die heerlijk zomerse warme dagen zijn oh zo heerlijk, maar stiekem hou ik toch ook enorm van de herfst en de gezelligheid die daarmee gepaard gaat. Kruidige smaken en warme drankjes om 's avonds na het werk of na de les van te genieten... oh ja, daar ben ik steeds wel voor te vinden! Dan denk ik trouwens meteen aan een zachte, zoete warme chocolademelk. Hmm, heerlijk met een bakje cookie dough ook!

Maar hoe maak je thuis nu de lekkerste warme chocolade, zonder enige moeite?

Recept voor herfstige, gezellige warme chocolademelk

Naast het klassieke Let's Dough It koekjesdeeg hebben we er ontzettend leuk product bij: chocolatte sticks. Choco-wat? Onze chocolatte sticks, een stukje heerlijke chocolade versierd met de leukste toppings, zijn bedoeld om te laten smelten in melk. Zo maak je zelf in no time een heerlijke warme chocolademelk! Starbucks is er niets bij ;)

Wat heb je nodig?
  • Eén van onze Chocolatte Sticks
  • 300ml van je favoriete melk
  • Slagroom, als je dat lekker vindt
  • Toppings naar keuze, zoals marshmellows of chocoladesaus

Warm de melk even op in een pannetje op het vuur of in de magnetron (zorg er in dit geval wel voor dat je tas hittebestendig is!). Dop vervolgens de Chocolatte Stick in de mok met warme melk, en wacht even tot die langzaamaan begint te smelten. Even roeren, en genieten maar! Vervolgens kan je ervoor kiezen om nog slagroom toe te voegen, en je chocolademelk helemaal Instagram-worthy te maken met leuke toppings zoals marshmellows, nootjes of chocoladesiroop.

Onze huisgemaakte Chocolatte Sticks komen in verschillende smaken, die steeds veranderen. Ontdek het volledige menu hier. Welke wil jij het eerste uitproberen?

Liefs, Sylke & het Let's Dough It Team

More articles