Zo maak je zelf de lekkerste vegan cookies!

Zo maak je zelf de lekkerste vegan cookies!

Dec 17, 2020Let's Dough it

Op zoek naar een makkelijk recept voor vegan cookies? Maar ben je niet zo'n held(in) in de keuken? No worries, met het vegan koekjesdeeg van Let's Dough It maak jij in een mum van tijd heerlijke, vegan koekjes. En niemand hoeft te weten dat je het deeg niet zelf maakte, toch? ;) 

Als jij één van onze trouwe volgers op Instagram bent, zag je misschien al dat we er weer een nieuwe vegan smaak bij hebben. Ons Vegan Speculoos Cookie Dough en het Vegan Appeltaart Koekjesdeeg blijken heel erg in de smaak te vallen, daarom besloot ik nog een derde winterse, gezellige smaak toe te voegen. May I present you... Vegan Spiced Caramel!

Dit heerlijke vegan koekjesdeeg smaakt, zoals de naam al doet vermoeden, naar zoete karamel. Daar voegde ik ook nog wat winterse kruiden, kaneelsuiker en een stukje Punselie koek. Echt een aanrader, vooral tijdens de gezellige wintermaanden!

Zoals met elk van onze smaken koekjesdeeg kan je ook van het Spiced Caramel Cookie Dough lekkere, krokante koekjes bakken.  Maar eerst... hoe maak je precies die koekjes....?

Hoe bak je zelf heerlijke, krokante vegan koekjes?

 

Krokante koekjes bakken van ons smeuïge deeg is héél gemakkelijk!

  • Maak balletjes van ongeveer 50 gram, deze hoef je niet plat te drukken.
  • Bak deze in een voorverwarmde oven op 165 graden ongev. 18 tot 20 minuten goudbruin. Elke oven is anders, hou deze dus vooral goed in de gaten! 
  • Het kan lijken alsof de koekjes nog niet helemaal gaar zijn, maar buiten de oven worden de koeken langzaam hard en houden ze een chewy binnenkant.

Easy, right? 

Welk vegan koekjesdeeg is het meest geschikt voor vegan koekjes? 

We hebben ondertussen een mooi aantal vegan smaken op het menu staan, maar welke zijn nu het meest geschikt om koekjes van te bakken? In principe hangt dit volledig af van wat jij zelf het lekkerst vindt. In theorie kan je van elk koekjesdeeg koekjes bakken, maar zelf heb ik wel een aantal favorieten die ik graag met jullie deel!

  • Vegan Chocolate Chip Cookies maak je natuurlijk heel makkelijk en snel met ons vegan chocolate chip cookie dough. Een klassieker, maar eenvoud is vaak het best. Die combinatie van het krokante koekje en de lichtjes gesmolten chocolate chips...! Wist je dat dit nog steeds één van onze populairste smaken is? Ik ben best wel trots op mezelf dat ik hier 'n vegan variant van heb kunnen maken! 
  • Wil je je koekjes net iets zoeter, dan raad ik ons gloednieuwe Vegan Spiced Caramel Cookie Dough aan! Met dit deeg maak je lekker kruidige koekjes, heel leuk om te serveren tijdens de kerstperiode, of van te genieten met een Chai Latte. Zag je trouwens onze blog post met het recept voor de lekkerste Chai Latte al? 
  • Het Vegan Appeltaart Koekjesdeeg vindt natuurlijk z'n inspiratie in appeltaart, en niet in appelkoekjes, maar ook van dit deeg kan je prima koekjes bakken. Dit heerlijk zachte en smeuïge deeg verandert dan in een kruidig, herfstig koekje.
Zijn jullie van plan om zelf eens aan de slag te gaan en vegan koekjes te bakken? Laat mij vooral het resultaat weten!

 

More articles