Je kan nu ook vegan cookie dough bestellen! & Ontdek onze nieuwste smaken! - Lets Dough it

Je kan nu ook vegan cookie dough bestellen! & Ontdek onze nieuwste smaken!

Jul 27, 2020Let's Dough it

Let me proudly present you...het gloednieuwe vegan cookie dough! Vanaf nu kan je op Let's Dough It ook als vegan je favoriete smaken cookie dough online bestellen. Ik ben alvast super enthousiast, daarom vertel ik jullie in deze blog post graag meer over onze nieuwe, all-vegan smaakjes!

In het najaar van 2019 richtte ik Let's Dough It op vanuit mijn passie voor bakken, en mijn grote liefde voor cookie dough. Ik wou een online shop starten waar cookie monsters die net als ik zo gek zijn op zoetigheden een momentje van nostalgie kunnen beleven met een lekker bakje koekjesdeeg. Daarom ben ik nu dan ook meer dan enthousiast dat ik ook de vegan cookie monsters onder jullie dat kan bieden!

Vegan & Lactosevrij Cookie Dough

Het creëren van een vegan recept was een hele leuke uitdaging. Zoals je misschien wel weet, bevat ons cookie dough sowieso al geen rauw ei en is het deeg bovendien vrij van ingrediënten met een korte houdbaarheidsdatum, zoals melk. De reden dat het deeg voordien dan toch nog niet vegan was heeft dan ook vooral te maken met de toppings en sausjes: want Kinder Bueno, witte chocolade, en Nutella...die zijn helaas niet vegan. Nadat ik wat research deed, kwam ik er gelukkig snel achter dat er wél een heleboel lekkere, nostalgische snacks vrij van zuivel zijn. Oreo koekjes bijvoorbeeld, of speculoos! Of wat dacht je van pindakaas? Karamel? Zwarte chocolade? Ik zag een heleboel mogelijkheden!

Eeeeen... aangezien het vegan cookie dough dus vrij van zuivel is, kunnen ook cookie monsters met een lactose intolerantie er naar hartenlust van genieten!

Let's Get Started With: Chocolate Chip & Oreo!

Momenteel hebben we maar liefst twéé verschillende smaken vegan cookie dough op het menu staan! Een vegan variant van het oh-zo-populaire, klassieke Chocolate Chip Cookie Dough, en een Vegan Oreo Crumble Cookie Dough. Wij vroegen een aantal vegans onder jullie om onze nieuwe deegjes te testen, en de reacties waren alvast héél positief - super leuk! In deze blog kan je Chloé's review lezen.

Ik citeer:

"Net zoals het “gewone” koekjesdeeg zijn de vegan smaken rijkelijk afwerkt met sausjes en toppings, en heeft het koekjesdeeg die lekkere crunch als het deeg dat ik me herinner van vroeger, wanneer er thuis koekjes werden gebakken. Let’s Dough It is er dus zéker en vast in geslaagd om een vegan cookie dough recept te creëren dat het nostalgische combineert met verrassende, unieke smaken.

Zag je onze nieuwe smaken al? 

Voor de niet-vegans onder jullie staan er ook weer een heleboel nieuwe smaken op het menu, én komen er een aantal vorige favorieten terug! Yes, ik heb het hier over 't "Muy Bueno" & "Framblij" cookie dough! Wat de nieuwe smaken betreft: May I present you.... 

Kit Kat Cookie Dough & Marshmellow Cookie Dough

Kit Kat Cookie Dough

Ons nieuwe Kit Kat Cookie Dough is een marbled Nutella dough (ja, Nutella!) met stukjes Kit Kat, chocopops en chocoladesnippers. Hou je van chocolade? Dan moét je deze geprobeerd hebben! Deze is namelijk dan nog eens afgetopt met Nutella én nog meer Kit Kat! Een heerlijke combinatie van chocolade, crunch en zachte wafeltjes. Puur genieten.

C'Mores Cookie Dough


Met de vrienden gezellig rond het kampvuur, herinneringen ophalen terwijl je geniet van je zelf geroosterde marshmallows. Dit was de inspiratie achter ons nieuwe deeg, het C'Mores Cookie Dough! Het is een lekker kaneel deeg met marshmallow swirl, pure chocolade en kaneelbiscuit. Kortom: een combinatie van gezellige, zachte smaken! Ik ben zelf best wel trots op deze creatie, en raad je zeker aan deze eens te proberen! 

Ik ben héél benieuwd of jullie het nieuwe vegan cookie dough gaan uittesten. Laat me zeker ook weten wat jullie van de nieuwe smaakjes vinden! 

Liefs,
 

More articles