Homemade Chai Latte Recept - Met Onze Huisgemaakte Thee! - Lets Dough it

Homemade Chai Latte Recept - Met Onze Huisgemaakte Thee!

Oct 06, 2020Let's Dough it

Regenachtige dagen en donkere avonden doen mij steeds zo verlangen naar een lekker warm kopje thee. Vandaag deel ik een recept voor een gezellige, huisgemaakte chai latte met jullie! Benieuwd? 

Hi, lieve cookie dough lovers! Wij hebben er hier met het Let's Dough It-team een onwijs drukke week opzitten! Zoals je waarschijnlijk wel weet, als je ons volgt op Instagram of Facebook, vierden wij vorige week ons éénjarig bestaan. Om jullie te bedanken voor jullie oneindige enthousiasme en vele bestellingen, ging deze verjaardagsweek gepaard met een aantal heel leuke acties. Zo kon je genieten van kortingen, gratis bakjes koekjesdeeg, een gratis snack bij je bestelling, en noem zo maar op. Jullie maakten daar massaal gebruik van, waarvoor dankjewel!

Een heleboel bestellingen staat voor ons team natuurlijk gelijk aan een heel intense week. Daarom vind ik het heerlijk om deze dagen af en toe eens een momentje rust te nemen, wat quality time. En hoe leuk is het dat dat sinds kort kan met onze eigen, huisgemaakte theetjes

Don't know about you, maar voor mij staat thee echt gelijk aan gezelligheid. En welke maand gaat daar nu net ook mee samen? Yes, oktober! Regenachtige dagen, donkere avonden en frisse ochtenden doen me steeds zo verlangen naar een heerlijk, warm drankje. 

Chai thee is, wat mij betreft, echt een topper voor tijdens de herfst. Deze heerlijk kruidige thee kan je puur drinken, maar je kan er ook een lekker zoete chai latte van maken, een combinatie van koffie, thee en melk! En het is helemaal zo moeilijk nog niet... Wist je trouwens dat wij maar liefst twee verschillende chai theetjes op het menu hebben staan? Neem zeker eens een kijkje naar onze Chai Thee en Sinaasappel Chai Thee!

Recept voor homemade Chai Latte

What you'll need....

  • 125 ml water
  • 175 ml melk
  • 2 gram van onze chai thee
  • Agave- of ahornsiroop
  • 1/2 theelepeltje kaneel
  • Eventueel: slagroom

1. Breng de melk, vermengd met de agave- of ahornsiroop in een pannetje aan de kook, tot er kleine bubbels verschijnen. 

2. Neem de pan van het vuur, en gebruik een melkopschuimer om je latte lekker schuimig te maken. 

3. De chai thee kan je vermengen met 125ml water en vervolgens een halve minuut opwarmen in de magnetron. Voeg deze toe bij de opgeschuimde melk.

4. Ik vind het heerlijk om de chai latte nog af te werken met een goede portie slagroom, en vervolgens nog wat gemalen kaneel. Starbucks at home! ;) 

Zo simpel is het! Als je geen melkopschuimer hebt, werkt het ook prima zonder. Het is vooral de combinatie van de kruidige, gezellige thee en de zoetigheid van de siroop en slagroom die dit een heerlijk drankje maken om van te genieten op een koude herfstdag!

Wie van jullie gaat dit recept uitproberen? Neem er vooral een leuke foto van, en tag @letsdoughitnow! 
Liefs,

More articles