Verzend Update

Verzend Update

Feb 06, 2021Let's Dough it

Terug naar een afleverscore van 99% met Trunkrs!

Hoi lieve cookie dough monsters, vandaag even een wat andere en vooral langere blog. De afgelopen maanden zijn een beetje een rollercoaster geweest voor ons met betrekking tot het verzenden van al het lekkers. Het online bestellen en dus verzenden met de post, is mede door de corona maatregelen behoorlijk uit zijn voegen gegroeid. Dit geeft enorm veel problemen bij de post. We hebben daarnaast een drukke periode gehad met de feestdagen, waarin het altijd al een heel stuk drukker is met verzenden, maar die drukte houdt aan.

Het verloop van afgelopen jaar.

Afgelopen jaar hebben wij een lange tijd verzonden met postNL. Dit verliep altijd heel soepel en tot begin oktober werd eigenlijk elk pakketje de dag na verzending netjes geleverd. Er werd echter steeds vaker vertraging geconstateerd en met het oog op de aankomende feestdagen hebben we midden oktober besloten over te gaan op een andere verzendpartij: Trunkrs. Een nog wat onbekende partij, maar deze konden stukken sneller leveren dan PostNL. In de ochtend werden de pakketten opgehaald en in de avond werden deze al afgeleverd!

Dit verliep heel prettig en goed tot aan de kerstdagen. Het was zo waanzinnig druk voor alle partijen met het verzenden, dan zelfs voor Trunkrs het een beetje te veel werd. Niet alles werd meer geleverd met de kerst zoals beloofd en wij zijn toen zelf met kerst nog de auto in gesprongen om pakketten na te leveren. Zij moesten toen gekke sprongen maken, waardoor ze besloten de maandag tussen kers en oud en nieuw geen pakketten op te komen halen. Dit had voor ons natuurlijk erg grote gevolgen, want wij hadden wel ruim 150 pakketten die de deur uit moesten zodat iedereen met oud en nieuw lekker kon genieten van het deeg!

Ook wij moesten toen dus snel schakelen, bij postnl konden wij niet terecht, want deze hadden een klanten stop en een max aan het aantal pakketten dat verzonden mocht worden. Gelukkig konden wij toen over op DPD. We mochten alle pakketjes wegbrengen, niet echt in de buurt.. maar gelukkig konden we in elk geval verzenden! Tot halverwege januari hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt. Helaas was deze verzendpartij voor ons niet ideaal, omdat de software niet optimaal was.

Ondertussen was er weer contact met PostNL en bleek dat wij daar weer terecht zouden kunnen. Het was weer wat rustiger en zodoende zijn we weer terug overgestapt naar hen. Dit ging doorgaans goed, tot afgelopen twee weken. De maandagen zijn altijd een beetje een probleem geweest, de pakketten van het weekend stapelen zich natuurlijk op, dus de postnl heeft het vooral op de maandag erg druk. Dit resulteerde meerdere malen dat er karren met pakketjes dagen lang bleven staan. Voor ons natuurlijk niet zoals het zou moeten!

Daarnaast kregen we helaas weer te horen dat zij toch de pakketten niet bij ons op kunnen komen halen en dat ze geen lever garantie geven voor leveren binnen 48 uur. Punten die voor ons wel heel erg belangrijk zijn.

Zodoende hebben we weer contact gezocht met Trunkrs. De partij die tot nu toe de beste bij ons past. Gelukkig is ook daar de rust weer wat wedergekeerd, hebben zij hun excuses aangeboden voor de gekke december perikelen en kunnen we weer vol goede moed van start met verzenden via hen. Hier zijn wij heel erg blij mee! Dit geeft wel weer even wat verandering in ons verzendproces, maar ik leg natuurlijk alles even uit.

Trunkrs op een rijtje!

Deze verzendpartij levert van maandag tot en met vrijdag, maar wij verzenden van dinsdag tot en met vrijdag. Ze komen de pakketjes in de ochtend ophalen en nog dezelfde dag wordt jouw pakketje tussen 17:00u en 22:00u aangeboden. Ze hebben een afleverscore van 99% bij de eerste bezorg poging. Lukt het toch niet om de eerste dag te leveren, dan slaan ze het pakketje gekoeld op tot het volgende bezorg moment. Je kan je pakketje volgen via de track en trace, hier kan je het voor de bezorger zelfs makkelijker maken door wat vragen te beantwoorden. Zoals in wat voor woning je woont of dat het geleverd mag worden bij de buren.

 De verzendkosten zullen iets hoger zijn dan je gewend bent. Dit omdat het toch echt een andere manier van verzenden is, die simpelweg wat meer kosten met zich mee brengt. We zijn echter van mening dat dit het dubbel en dwars waard is!

Verzendschema*

Ook zal het verzendschema weer iets veranderen. Om wat verwarring te voorkomen hanteren we nu dat jouw bestelling binnen 2-3 werkdagen na besteldatum wordt verzonden en wordt aangeboden.

Toch even kort op een rijtje:

Maandag besteld - Donderdag verzonden
Dinsdag besteld - Donderdag verzonden
Woensdag besteld - Vrijdag verzonden
Donderdag besteld - Maandag verzonden
Vrijdag besteld - Maandag verzonden
Zaterdag besteld - Maandag verzonden
Zondag besteld - Dinsdag verzonden

*Het is en blijft druk door alles rondom corona. Houdt dus altijd rekening met drukte en een kans op vertraging. De producten zijn goed houdbaar, dus bestel op tijd.

Wij kijken uit naar de fijne samenwerking met trunkrs en hopen dat jullie op deze manier weer goed en snel worden voorzien van al het lekkers!

More articles

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden