Review: Een Vegan Blogger Test ons Vegan Cookie Dough! - Lets Dough it

Review: Een Vegan Blogger Test ons Vegan Cookie Dough!

Jul 23, 2020Let's Dough it

Een héél leuk nieuwtje voor de vegans onder jullie: vanaf nu kan je ook vegan cookie dough bestellen op Let's Dough It! Ontdek ons gloednieuwe Vegan Oreo Crubmle Cookie Dough & ons Vegan Chocolate Chip Cookie Dough! In deze blog deelt Chloé, blogger op "Rooftops & Runways", haar mening over ons gloednieuwe vegan koekjesdeeg! Benieuwd?!

Hi, cookie dough lovers & Let’s Dough It fans! Ik ben Chloé, een 23-jarige blogger afkomstig uit Gent met een passie voor reizen, schrijven, thrift shopping én het vinden van de beste vegan adresjes. Op mijn blog, Rooftops & Runways, deel ik zowel mijn favoriete hot spots & hidden gems, als artikelen over duurzame mode en vintage shoppen. Ook op mijn Instagram overspoel ik het Instagram feed van m'n volgers maar al te graag met vegan recepten en mijn favoriete vegan koffiebars en restaurantjes. Toen ik gevraagd werd om als gastblogger mijn ervaring met het gloednieuwe vegan cookie dough van Let's Dough It te delen, was ik dan ook meteen héél excited! 

Twee jaar geleden besloot ik de overgang te maken van een vegetarische naar een vegan levensstijl, en dat was in het begin best wel een uitdaging. Gelukkige wordt het de dag van vandaag steeds makkelijker om als veganist door het leven te gaan, en heeft mijn hometown Gent een ruim aanbod aan leuke vegan restaurantjes en  koffiebars. Wat echter niet zo makkelijk is om als veganist te vinden, zijn desserts. Koffiebars die een beetje mee zijn met hun tijd hebben vaak wel een vegan optie, maar als ik een vegan variant van mijn favoriete dessert of guilty pleasure wil, dan is de enige optie vaak om die zelf te maken. Of ik af en toe jaloers ben op niet-veganisten die zomaar een ijsje of wafel met slagroom kunnen kopen on the go, en steeds een ruime keuze aan zoete lekkernijen hebben op restaurant? Zeker en vast!  

“Een vegan variant op mijn favoriete guilty pleasure, en dat voortaan makkelijk van thuis uit te bestellen, wanneer ik maar wil?! Luxe!”

 

Toen ik dus hoorde dat Let’s Dough It voortaan ook vegan cookie dough zou verkopen, was ik dan ook meteen énorm enthousiast. Een vegan variant op mijn favoriete guilty pleasure, en dat voortaan makkelijk van thuis uit te bestellen, wanneer ik maar wil?! Luxe! Het Let’s Dough It koekjesdeeg staat uiteraard bekend om de rijkelijke toppings en sausjes waarmee het koekjesdeeg is afgewerkt. Daarnaast kiezen liefhebbers van cookie dough voor Let’s Dough It omdat het hen tegelijk een momentje van nostalgie bezorgt, en tegelijk verrast door unieke smaakcombinaties. Die unieke smaakcombinaties, dat is nu net wat ik steeds mistte in het vegan cookie dough van andere cookie dough shops dat ik in het verleden al had geproefd. 

En toen was het pakketje er!

Toen mijn pakketje twee dagen na het bestellen al aankwam, kon m’n enthousiasme niet op. Ik moest mezelf eraan herinneren om eerst wat leuke foto’s en de verleiding te weerstaan om het koekjesdeeg meteen te proeven. Maar oh-my-god, de twee doosjes die ik ontving zagen er ook gewoon zo lekker uit! Enerzijds Oreo, met een smeuïg chocoladesausje. Anderzijds iets wat op het eerste opzicht lijkt op het Apple Pie koekjesdeeg dat een tijdje terug op het menu stond. Ik was héél benieuwd of deze twee even lekker zouden smaken als hoe ze er uit zien!

Tijd om te proeven!

Vegan Oreo Cookies & Dark Chocolate

Yes! Dit koekjesdeeg smaakte exact hoe ik ik het gehoopt had. De subtiele smaak van Oreo koekjes (ja hoor, Oreo’s zijn vegan!), met een Oreo koekje en een smeuïg chocoladesausje als topping. Het chocoladesausje bracht me echt terug naar m’n kindertijd, deze chocoladesaus at ik namelijk steeds wanneer er thuis Dame Blanche werd klaargemaakt. En dat is nu net wat Let’s Dough It wil doen, hé! Het koekjesdeeg is hier nooit zomaar koekjesdeeg, het is een guilty pleasure snack én een momentje nostalgie ineen. Wel, geslaagd!
Wat me ook opviel aan dit deeg is de lekkere crunch, waar ik heel erg van hou! Ik vond het koekjesdeeg het lekkerst wanneer het even in de koelkast heeft gestaan.

Vegan Apple Pie

Ook héél erg lekker! Al bij de eerste hap smaakte ik de heerlijke combinatie van appel en kaneel. Ook deze heeft een heel lekkere crunch. Het koekjesdeeg, wat als toppings rozijnen en stukjes appel heeft, doet me heel erg denken aan die traditionele, home made Nederlandse appeltaart. Mijn wens is uitgekomen: er is een vegan variant op het "Apple Pie Cookie Dough"! 
   
  Yes, ik ben echt enorm fan van het vegan cookie dough! Net zoals het “gewone” koekjesdeeg zijn de vegan smaken rijkelijk afwerkt met sausjes en toppings, en heeft het koekjesdeeg die lekkere crunch als het deeg dat ik me herinner van vroeger, wanneer er thuis koekjes werden gebakken. Let’s Dough It is er dus zéker en vast in geslaagd om een vegan cookie dough recept te creëren dat het nostalgische combineert met verrassende, unieke smaken. Ik kan niet wachten om te ontdekken welke smaken nog zullen worden toegevoegd aan het menu!

  Tot slot vroeg Sylke me om een aantal ideetjes te delen over smaken waarvan ik graag een vegan variant zou willen zien:
  • Vegan Peanut Butter Cookie Dough: pindakaas is sowieso al vegan, ik zie hier dus zeker een mogelijkheid! Misschien een combinatie van pindakaas en frambozen? Ik kan me voorstellen dat die er ook gewoon al heerlijk zou uitzien!
  • Vegan Banoffee Cookie Dough: Ik zag de niet-vegan variant hiervan een tijd geleden verschijnen op het Let’s Dough It menu, en die zag er echt heerlijk uit. De combinatie van banaan en karamel lijkt me geweldig! Misschien een ideetje om haverkoekjes te verkruimelen als topping?
  Ik ben er héél zeker van dat jullie, net als ik, gek zullen zijn op het vegan cookie dough. Ik ga alvast m'n tweede bestelling plaatsen! ;)
  Liefs, Chloe

  KORTING

  Om het lanceren van onze vegan cookie dough smaakjes te vieren, zijn deze deze week in korting! Ontdek ze hier!

  More articles